Aineet:

  • 400 g jauhelihaa
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 1½ dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • vastajauhettua musta- tai viherpippuria
  • 1-2 tl oreganoa

Täyte:

  • tilkka ölyä
  • ½ purjoa
  • 1 rasia tuoreita herkkusieniä tai 1 tlk viipaloituja säilykesieniä

Kastike:

  • 5 dl nestettä (pannun huuhteuliemi + lihalientä)
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl kermaa
  • viherpippureita (osa murskattuja ja osa kokonaisia)
  • suolaa tarvittaessa

Turvota korppujauhot vedessä. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet. Hienonna täytteeseen purjo ja viipaloi herkkusienet. Hauduta niitä öljytilkassa niin kauan, että sienistä on kaikki neste haihtunut ja purjo on pehmentynyt. Muotoile mureketaikinasta 8-10 ohutta pihviä. Levitä puolelle pihveistä täyte ja nosta toiset puolet päälle. Nipistele reunat hyvin umpeen. Kuumenna vähän rasvaa pannussa ja paista pihvit hitaasti molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Laske lämpöä ja anna pihvien hautua muutama minuutti, jotta ne kypsyvät sisältäkin. Ota pihvit pois ja huuhdo pannu. Siivilöi ja mittaa huuhdeliemi. Lisää tarpeen mukaan lihalientä. Sekoita jauhot kerman joukkoon ja lisää liemeen. Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia. Mausta se sitten tarvittaessa suolalla sekä murskatuilla ja kokonaisilla viherpippureila sen mukaan, kuinka vahvanakuisen kastikkeen haluat. Kuumenna pihvit vielä kastikkeessa.