Aineet:

  • 1-2 sipulia
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 250 g jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl basilikaa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ dl persiljasilppua

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista voi kattilassa ja lisää kattilaan sipuli ja jauheliha. Ruskista molempia 3-4 minuutta kohtalisella lämmöllä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla, jauhetulla valkopippurilla, basilikalla ja lisää laakerinlehti. Hauduta kastiketta kannen alla 15-20 minuuttia. Maistele, kastikkeen on oltava vahvan makuista. Jos sinulla on aikaa, kastike vain paranee, kun haudutat sitä pidmpään, jopa 2 tuntia aivan hiljaisella lämmöllä. Ripottele joukkoon persilja.