Aineet:

  • 2 kg raakoja, tuoreita kanan tai broilerin koipi- ja siipiluita yms. tai kaikkia tähteeksi jääneitä kananluita (säästä aina kaikki raa'at kananluut ja pakasta ne liemen keittämistä varten)
  • 675 g kanan- tai broilerinpaloja, kuten siipiä ja koipireisipaloja
  • 5 l kylmää vettä
  • 3 viipaletta tuoretta inkivääriä vinoiksi (5x1cm:n) viipaleiksi leikattuina
  • 6 kevätsipulia (vain valkeat osat)
  • 6 valkosipulinkynttä kuorineen, mutta kevyesti mursattuna
  • 1 tl suolaa

1. Pane broilerin luut ja lihat isoon kattilaan (luut saavat olla joko jäisiä tai sulatettuja). Kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna se hitaasti kiehumispisteeseen

2. Kuori vaahto tarkkaan pinnalta isolla, laakealla lusikalla tai reikäkauhalla sitä mukaa kuin sitä nousee pinnalle. Pidä huoli, että vesi ei pääse missään vaiheessa kiehumaan. Jatka vaahdon kuorimista, kunnes liemi on kirkasta - miedolla lämmöllä hauduttaessa 20-40 minuuttia. Älä sekoita

3. Lisää nyt inkivääri, kokonaiset kevätsipulit, valkosipulinkynnet ja suola. Hauduta lientä hyvin miedolla lämmöllä 2-4 tuntia; kuori rasva tarkkaan pinnalta vähintään kaksi kertaa. Liemen tulee olla täyteläisen makuista, ja siksi sitä pitää hauduttaa näin pitkään.

4. Siivilöi liemi moninkertaisen, kostutetun sideharsokankaan tai hyvin tiheän siivilän läpi. Anna lemen jäähtyä kunnolla ja siirrä jääkaappiin. Kuori pinnalle kertynyt rasva tarkkaan pois. Liemi on nyt valmista käytettäväksi tai pakastettavaksi myöhempää käyttöä varten.