Aineet:

  • 450 g luutonta ja nahatonta broilerin rintäfileetä 7½ cm:n pituisina ja 1cm:n paksuisina suikaleina
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl seesamöljyä
  • 2 tl maissijauhoa
  • 3 dl maapähkinäöljyä tai vettä

Koristeluun:

  • 2 rkl kevätsipulia ohuina renkaina

Kastike:

  • 6½ dl klassista kiinalaista kanalientä tai korkelaatuista säilykelientä
  • 3 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1½ rkl Shaoxing- riisiviiniä tai kuivaa sherryä
  • 1½ rkl valkosipulia hyvin hienonnettuna
  • 1-2 tl kuivattua punaista chiliä murskattuna
  • 1 tl maissijauhoa vesitilkkaan (1 tl) sekoitettuna
  • 2 tl seesamöljyä

1. Pane broilerisuikaleet kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunavalkuainen, suola, seesamöljy ja maissijauho. Pane broileri 20 minuutiksi jääkaappiin maustumaan ja jäähtymään.

2. Jos käytät broilerinlihan pikaisesti öljyssä, kuumenna wokpannu hyvin kuumaksi ja kaada siihen öljy. Kun se on hyvin kuumaa, nosta pannu liedeltä, kumoa lihasuikaleet välittömästi kuumaan ölyyn ja kääntele niitä nopeasti, jotta ne irtoavat toisistaan eivätkä tartu pohjaan. Kun liha muuttuu vaaleaksi (noin 2minuutissa), valuta se nopeasti teräskulhon päälle asetetussa siivilässä. Heitä kulhoon valunut öljy pois. Jos käytät vettä, tee samoin, mutta kiehauta vesi kattilassa ennen lihasuikaleiden lisäämistä. Vedessä liha kypsyy noin 4 minuutissa.

3. Jos käytit wokpannua, pyyhkäise se puhtaaksi. Kuumenna pannu ja kumoa siihen kastikeainekset maissijauhoseosta ja seesamöljyä lukuun ottamatta. Kiehauta kastike korkealla lämmöllä ja suurusta se aissijauhoseoksella. Anna hautua minuutin ajan.

4. Kumoa broilerinsuikaleet takaisin wokpannuun ja kääntele niitä sen verran, että ne verhoutuvat tasaisesti kastikkeeseen. Mausta ruoka lopuksi seesamiöljyllä, siirrä se tarjoiluvadille ja tarjoa lämpimänä.