Aineet:

  • 2 pkt vehnä-ruispaahtoleipää

Katkaraputäyte:

  • 1 ps(180g) katkarapuja
  • 1 rs(170g) katkaraputuorejuustoa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • tilliä
  • mustapippurirouhetta

Lohitäyte:

  • 150 g kylmäsavulohta
  • ½ putkiloa (á 150g) majoneesia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippurirouhetta
  • tilliä

Kostutus:

  • ½ kasvisliemikuutiota
  • 2½ dl vettä

Kuorrutus:

  • ½ putkiloa (á 150g) majoneesia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippurirouhetta

Koristeeksi:

  • 1 ps (180g) katkarapuja
  • 1-2 pkt (150g) kylmäsavulohta
  • 1 tlk (330g) cocktailkurkkuja
  • 1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
  • tilliä tai herneenversoja

Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta. Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu, hieonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu. Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä liemi. Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä loput katkraputäytteellä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kurrutuksella. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Hakaise kurkut ja kirsikkatomaatit. Koristele kakun pintä ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktailkurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla. Ripoettele tarjoiluvadille loput tomaatit ja kurkut.