Aineet:

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte ja päällys:

  • 1 tlk (250g) maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 l mansikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi. Paloittele 3/4 marjoista ja levitä ne kääretorttulevylle. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon. Levitä noin puolet seoksesta mansikoiden päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi. Pursota loppu rahkaseos ennen tarjoilua kääretortun pintaan ja koristele torttu lopuilla marjoilla.