Aineet:

  • 3 rkl maapähkinäöljyä
  • 3 kuivattua punaista chiliä halkaistuna
  • 450 g luutonta ja nahatonta broilerin rintafileetä 2½ cm:n kuutioina
  • 75 g paahdettuja määpähkinöitä

Kastike:

  • 2 rkl Klassista kiinalaista kanalientä tai korkelaatuista säilykelientä
  • 2 rkl Shaoxing-riisiviiniä tai kuivaa sherryä
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl valkosipulia karkeaksi silputtuna
  • 2 tl kevätsipulia hyvin hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta inkivääriä hyvin hienonnettuna
  • 2 tl kiinalaista kirkasta riisi-viinietikkaa tai siideri-viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl seesamöljyä

1. Kuumenna wokpannulla korkealla lämmöllä. Pane pannuun öljy ja chilit ja kääntele niitä öljyssä muutaman sekunnin ajan. Kun chilit alkavat tummua, voit heittää ne pois tai jättää ruokaan.

2. Lisää sitten pannuun broilerikuutiot ja pähkinät ja kääntele niitä 2 minuuttia. Nosta broileripalat, pähkinät ja chilit pannusta siivilään valumaan.

3. Pane kaikki kastikeainekset pannuun seesamöljyä lukuun ottamatta. Kiehauta ainekset ja aenna lämpöä.

4. Kumoa broilerikuutiot, pähkinät ja chilit takaisin pannuun ja kypsennä niitä noin 3-4 minuuttia koko ajan sekoittaen.

5. Lisää lopuksi joukkoon seesamiöljy, sekoita hyvin, heitä halutessasi chilit pois ja tarjoa ruoka lämpimänä.