Aineet:

Rahkavoitaikina:

  • 200 g voita
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 200 g maitorahkaa
  • tai 500 g valmista voitaikinaa

Täyte:

  • 300 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 6 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voiteluun kananmuna

Nypi pehmeä voi ja jauhot kosteaa hiekkaa muistuttavaksi seokseksi. Sekoita joukkoon maitorahka. Anna taikinan jähmettyä ja tasaantua. Valmista taikinan jähmettyessä täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti. Kuori ja hienonna kananmunat. Sekoita keskenään jauheliha-sipuliseos ja hienonnetut kananmunat. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla läpimitaltaan 10 cm:n kakkuja. Annostele kakuille reilu ruokalusikallinen täytettä. Kostuta reunat vedellä ja paina kiinni. Nosta pasteijat leivinpaperille pellille niin, että saumat jäävät peltiä vasten. Voitele pasteijat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.