kcal/ annos= 105

pisteet/ annos= 2

Aineet:

  • 1 liivatelehti
  • 3 rkl kiehuvaa vettä
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • ½ dl sokeria vastaava määrä makeutusainetta
  • 2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 40 g (3 rkl) maustamatonta tuorejuustoa ( rasvaa enintään 20%)

Pinnalle:

  • 1 rkl pähkinärouhett
  • 2 säilykekirsikkaa halkaistuna

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota se kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivateseos huolellisesti maidon joukkoon. Pane seos jääkaappiin noin 30 minuutiksi, jotta se hieman kiinteytyy. Vatkaa maitohyytelö esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää makeutusaine, kaakaojauhe sekä tuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Lusikoi seos esimerkiksi muovisiin, värikkäisiin, pieniin annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Koristele annokset pähkinärouheella ja kirsikanpuolikkailla.