Aineet:

  • 2 rkl voita ta margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 300 g kuorettomia nakkeja
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna

Kuumenna rasva pinnoitetun kasarin pohjalla ja sekoita siihen jauhot ja anna kiehahtaa, älä ruskista. Lisää kolmannes maidosta ja kuumenna kastiketta sekoittaen kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Lisää toinen kolmannes maidosta ja sekoita kunnes kastike silenee ja kiehuu. Lisää loput maidosta ja tee kuten edellä. Leikkaa nakit viipaleiksi ja lisää kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta kastike varovasti suolalla ja valkopippurilla. Lisää kastikkeeseen lopuksi suurin osa ruohosipulista. Hienonna keitetty kananmuna ja sekoita lopun ruohosipulin kanssa. Levitä muna-ruohosipulisilppu kastikkeen pinnalle.