kcal/ annos= 355

pisteet/ annos= 4

Aineet:

  • 7 dl kanalientä
  • 250 g (n.3 dl) risootoriisiä tai pitkäjyväistä riisiä
  • 2 tl öljyä
  • 4 luutonta, nahatonta broilerin rintafileetä kuutioina tai 400g valmiita broilerisuikaleita
  • 1 sitruunanmehu
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • mustapippuria
  • suolaa

Kuumenna riisi ja kolmannes kanaliemestä kattilassa kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää puolet jäljellä olevasta lemestä ja jatka hauduttamista. Kuumenna riisin kypsyessä öljy paistinpannulla. Paista broilerikuutioita 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan kaniin ruskeita. Lisää sitruunanmehu ja raastettu kuori, loput kanaliemestä sekä broilerinpalat riisin joukkoon, kun edellinen neste on kokonaan imeytynyt. Hauduta, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt. Riisin pitäisi nyt olla kypsää, mutta hieman kosteaa. Mausta ruoka main mukaan mustapippurilla ja halutessasi suolalla.