Aineet:

  • 250 g-300 g spagettia
  • vettä
  • suolaa
  • 1-2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1-2 dl persiljasilppua
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria

Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista öljy paistinpannussa ja lisää sipulit öljyyn ja paista niitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisöö joukkoon persilja, basilika ja rosmariini ja hauduta niitä vielä hetkinen öljyssä. Tässä vaiheessa pane spagetti kiehumaan suolattuun veteen ja keitä se paketissa olevan ohjeen mukaan. Lisää sipuli-yrttiseokseen suuriksi paloiksi lohkotut tomaatit liemineen. Keitä kastiketta nyt kohtalaisella lämmöllä noin 15 minuuttia, niin että se kiehuu osittain kokoon. Kaada jukkoon kerma ja keitä taas kastiketta pari minuuttia, niin että se sakenee. Mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Kaada kastike valutetun, kuumn spagetin joukkoon.