Aineet:

  • 100 g savukinkkua, makkaraa tai pekonia
  • 4-5 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli, pala purjoa tai ruohosipulia
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 4-6 kananmunaa
  • 4 rkl kermaa tai vettä
  • ½ tl suolaa
  • persiljasilppua

Paloittele kinkku, makkara tai pekoni sekä perunat yhtä suuriksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Sulata rasva ja ruskista siinä kinkkua, perunoita ja sipulia muutamia minuutteja. Lisää lämpöä, niin että pannu on todella kuuma. Sekoita munat, neste ja suola ja kaada munakasseos pannuun jo ruskistettujen aineiden päälle. Työntele seosta haarukalla, niin että munakas kypsyy tasaiseksi. Ripottele pinnalle persiljaa.

Tarjoile munakas suoraan pannusta, kun se on vielä herkullisen kermainen pinnaltaan. Munakkaan kanssa maistuvat hyvältä tomaatti, kurkku sekä juustovoileivät.