Aineet:

  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 2 tl kuminansiemeniä
  • 4 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 6-8 tuoretta punaista chiliä
  • 4 sitruunaruohon vartta ( tai hieman raastettua sitruunankuorta)
  • ½ tl jauhettua muskottipähkinää
  • 2 tl raputahnaa
  • 3/4 tl mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 6 rkl öljyä
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • runsas 300 g pavunituja
  • 3½ dl kookosmaitoa
  • tuoreita korianterinlehtiä

Paaha korianteri- ja kuminansiemeniä muutama minuutti kuivassa pannussa miedolla lämmöllä. Pane siemenet tehosekoittimeen. Kuori salottisipulit, valkosipulit ja inkivääri. Puhdista chilit ja posta siemenet. Puhdista sitruunaruoho ja viipaloi varret ohuelti. Pane ainekset tehosekoittimeen siementen joukkoon ja lisää vielä muskottipähkinä, raputahna, pippuri, suola ja 4 rkl öljyä. Soseuta kaikki ainekset. Huuhtele broilerin rintafileet kylmässä juoksevassa vedessä, valuta ja paloittele melko pieniksi kuutioiksi. Huuhtele pavunidut ja valuta hyvin. Kuumenna wokpannu, lisää pannuun 2 rkl öljyä ja kuumenna uudeleen. Paista broilerinpaloja pikaisesti pienissä erissä ja siirrä ruskistuneet palat sitä mukaa pannun reunalle. Ruskistettuasi broilerinpalat lisää niiden joukkoon currytahna, sekoita hyvin ja kypsennä vielä minuutin verran. Lisää pannuun pavunidut ja kookosmaito. Hauduta seosta 5-6 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta ruoka makusi mukaan suolalla ja pippurilla ja koristele lopuksi korianterin lehdillä.

Tarjoa currykanaa tuoksuvan thaitai basmatiriisin tai keitetyn riisin kanssa.