Ainekset:
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 0,5 dl maitoa
- 100 g minttu-krokanttia hienonnettuna
Kuorrutus:
- 100 g minttu-krokantti suklaata
- tilkka kermaa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ( myös suklaa) taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Älä vatkaa taikinaa enään vaan sekoittele varovasti. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa, 175 asteessa, noin 45-60 minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa. Sulata kuorrutus suklaa varovasti kerman kanssa kattilassa, sekoita, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
Kommentit