Aineet:

  • 1 l vettä
  • 1½-2 tl suolaa
  • 3-4 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 4-6 perunaa
  • 1 sipuli varsineen
  • n. 3 dl pakasteherneitä, riivittyjä herneitä tai tuoreita sokeriherneen palkoja
  • 50 g pinaattia
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • tuoretta tilliä
  • tuoretta ruohosipulia
  • tuoretta persiljaa
  • (nokare voita)

Kuri ja viipaloi porkkanat, lohko kukkakaali kukinnoiksi, hienonn sipuli ja lohko perunat. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon huuhdottu, suikaloitu pinaatti ja herneet. Jos käytät sokeriherneen palkoja, paloittele ne. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Hienonna keittoon runsaasti mausteyrttejä. Tarjoa juusto- tai maksamakkaravoileipien kanssa.