Aineet:

  • 200 g litteitä riisinuudeleita
  • 500 g broilerin rintafileitä
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 4 tl viinietikkaa
  • 2 tl raputahnaa
  • hieman chilitahnaa tai tabascoa
  • 65 g suolattomia maapähkinöitä
  • 2 kananmunaa
  • 1 kevätsipulinippu
  • 3 rkl öljyä

Pane riisinuudelit kulhoon, kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että nuudelit peittyvät ja liota niitä vedessä puolisen tuntia. Huuhtele broilerin rintafileet kylmässä juoksevassa vedessä, taputtele kuiviksi talouspaperilla ja viipaloi ohuelti. Sekoita kalakastike, hunaja, viinietikka, rapu- ja chilitahna tai tabasco tasaiseksi tahnaksi. Jauha maapähkinät hienoksi jauheeksi. Vatkaa kananmunat pienessä kulhossa kevyesti. Puhdista ja huuhtele kevätsipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuumenna wokpannu, lisää pannuun öljy ja kuumenna uudelleen. Paista broilerinviipaleet pienissä erisä korkealla lämmöllä ja siirrä ruskistuneet palat sitä mukaan pannun reunalle. Paistettuasi lihat lisää joukkoon kastike. Valuta nuudelit. Lisää ne wokpannuun kevätsipulien kanssa; kääntele ja sekoita kaikkia aineksia parisen minuuttia. Lisää joukkoon broilerinpalat ja jauhetut maapähkinät, sitten munaseos ja sekoita aineksia pannussa parisen minuuttia. Ripottele pinnalle korianterinlehtiä tai persiljaa.