Pohja:

  • 175 g margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kylmää vettä
  • 2 rkl kermaa
  • suolaa

Täyte:

  • n. 150 g pekonia ohuina suikaleina
  • 1 pieni sipuli silppuna
  • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 pieni prk säilyke herkkusieniä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • mustapippurirouhetta
  • 150 g emmental- juustoraastetta

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele voidellun piirakka vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa pohjaa ensin noin 10 minuuttia.

Kuumenna pannu, paista pekonit omassa rasvassaan, lisää sipuli, paprika, valkospuli ja herkkusienet. Kääntele pannussa muutama minuutti.

Sekoita kerma, maito, munat, mustapippurirouhe ja juustoraaste. Kaada esikypsennetyn piirakkapohjan päälle ja paista kypsäksi (n. 30min.) 200 asteisessa uunissa.

 

Tätä piirakkaa en ole itse kokeillut, ja nyt kun luin tätä ohjetta jonka olen kirjoittanut jäin miettimään, että miks tässä ei kerrota mitään tuon pohjan kermasta ja suolasta mitään, missä vaiheessa ne lisätään? Ja sitten tuossa täyttämis kohdassa käsketään laittaa vaan tuo munamaitoseos tuonne, mutta ei muuta täytettä, eli pitääkö sitten sekoittaa ne yhteen, vai laitetaanko ensin ne pannulla olleet ja sitten munamaitoseos, ken tietää. :)