Aineet:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl skeria
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ pala hiivaa
  • 2 dl kylmää maitoa

Täyte:

  • ½ dl sulatettua voita tai margariinia
  • ½ dl sokeria

Kuorrutus:

  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 75-100g mantelilastuja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, sokeri, kardemumma ja suola. Liuota hiiva kylmään maitoon ja sekoita rasva-jauhoseoksen joukkoon. Alusta taikina tasaiseksi. Kauli taikina 35 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Sivele sille rasva ja ripottele päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa se 24 osaan ja pane palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota noin tunnin ajan. Paista pullia 225 asteen uuninlämmössä noin 3 minuuttia. Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa ja jaa seos puolikypsien pullien päälle. Jatka paistamista vielä noin 8 minuuttia tai kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.