Aineet:

  • 200 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • omenasosetta tai vadelmahilloa

Pinnalle:

  • Sokeria

Keitä voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita välillä, kunnes se on kullankeltaista. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita voin joukkoon sokeri ja vaniliinisokeri. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikinaa syväpesäiseen tee- tai jälkiruokalusikkaan ja irrota taikina suoraan leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa noin 0-15 minuuttia eli kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullankeltaisia. Pane kaksi hiukan jäähtynyttä pikkuleipää vastakkin ja levitä sosetta tai hilloa väliin. Halutessas voit kieritellä lusikkaleivät sokerissa.