Aineet:

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl (50g) pakastettuja sipulikuutioita
  • 1 dl kevyt kermaa
  • ½ dl vettä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1½ rkl jauhelihamaustetta
  • margariinia

Kuullota sipulikuutiot paistinpannussa öljyssä. Mittaa kulhon pohjalle kerma ja vesi. Sekoita joukkoon korppujauhot. Anna turvota hetki. Lisää kulhoon jauheliha, sipuli, muna ja jauhelihamauste. Sekoita mureketaikina puuhaarukalla tasaiseksi. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapyöryköitä esimerkiksi muoviselle leikkuulaudalle ja paista ne margariinissa kuumssa paistinpannussa. Tarkista pyöryköiden kypsyys halkaisemalla yksi pyörykkä.