Aineet:

  • 1 pkt pakastekalaa
  • 1½ l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 2-3 sipulia
  • pala purjoa
  • 4-5 perunaa
  • 1 laakerinlehti
  • muutama maustepippuri
  • hienonnettua tilliä
  • ½-1 dl kermaa tai smetanaa
  • 1-2 maustekurkkua

Anna pakastekalan sulaa sen verran, että saat leikatuksi sen kuutioiksi. Kuori ja hienonn sipulit ja suikaloi purjo. Kuutioi perunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kalaliemikuutiot, sipuli, purjo, perunat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä hiljaa 10-15 minuuttia. Lisää kalapalat ja jatka keittämistä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Lisää keittoon tilli, kerma tai smetana ja maustekurkut kuutioina. Kuumenna kiehumispisteeseen.