Aineet:

  • n. ½ kg luutonta naudanlihaa etuselkää, lapaa tai ulkopaistia
  • n. 1½ l vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 1 sipuli
  • 1-2 laakerinlehteä
  • (2-3 porkkanaa
  • 1/4-½ lanttua
  • 1/4 selleriä
  • pieni pasternakka
  • pieni purjo)
  • vihannekset voit myös korvata 2 keittovihannes pussilla 
  • 4-6 perunaa

Pane kylmällä vedellä huuhdottu liha kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Liää pippurit, laakerinlehdet ja kuorittu, paloiteltu sipuli. Keitä liha kypsäkis miedolla lämmöllä kannen alla 1½-2 tuntia. Paloittele perunat, porkkanat, lanttu, selleri sekä palsternakka. Hienonn halkaistu, huuhdottu purjo. Nosta liha keitinliemestä ja lisää sinne paloitellut juurekset. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää paloitellut perunat. Leikkaa liha ohuiksi, pieniksi viipaleiksi tai kuutioiksi ja lisää keittoon. Hauduta perunat ja juurekset kypsiksi. Tarkista maku ja hienonna pinnalle persiljaa.