Ainekset:

  • 1 pkt (50g) hiivaa
  • 100 g voita
  • 3 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • n. 9 dl vehnäjauhoja
  • pursotin

Täyte:

  • 1 puss vaniljakastikejauhetta
  • 2½ dl maitoa

Koristeluun:

  • 50 g voita
  • 1½ dl sokeria

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

1. Murena hiiva astiaan. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin neste hiivan sekaan ja liuota hiiva siihen.

2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Mittaa jauhot ilmavasti litran italla ja lisää ne nesteeseen. Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa astian reunoista. Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuutin ajan.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Lisää jauhoja tarvittaessa ja vaivaa tasaiseksi.

4. Jaa taikina 2 osaan. Tee osista pötköt ja jaa kumpikin pötkö 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista kauniita pullia. Pane pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna nousta noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

5. Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä maitoa 2½ dl. Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kananmunalla. Jätä kuopat kuitenkin voitelematta. Täytä pullat.

6. Paista pullia uunin keskiosassa noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä. Voitele pullat paistamisen jälkeen voisulalla ja kasta ne sokeriin.