Pohja:

  • n. 2½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 2-3 rkl vettä

Täyte:

  • 1 prk (250g) maitorahkaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 l (n.500g) mansikoita

Koristeluun:

  • sitruunamelissaa
  • tomusokeria

1. Pohja: Säädä uuni 225 asteeseen lämpenemään. Nypi jauhot, rasva ja sokeri käsin tai yleiskoneella. Lisää vesi a sekoita seos nopeasti taikinaksi.

2. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (24cm). Painele taikina vuokaan, ja tue reuna alumiinifoliokaistaleella, jotta taikina ei valu vuoan pohjalle paistamisen aikana.

3. Paista noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Täyte: Valuta rahkasta yimääräinen neste. Sekoita rahka, ranskankerm, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste tasaiseksi.

5. Poista mansikoista kannat ja puolita mansikat. Jos käytät pakastemansikoita sulata ne jääkaapissa ja valuta huolellisesti.

6. Täytä piirakkapohja sitruunatäytteellä ja mansikanpaloilla. Koristele sitruunamelissalla ja siivilöi päälle hieman tomusokeria.