Pohja:
- 300 g tummia täytekeksejä muruina
- 100 g margariinia sulatettuna
Täyte:
- 2,5 dl vispi kermaa
- 250 g maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 levy Pandan valkosuklaata
- 1 dl sokeria
- 4 liivatetta
- 1,5 isoa daimia muruina
Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää sitruunanmehu ja daim-murut. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.
Tätä kakkua riittää varmasti isommallekkin sakille, on meinaan niin makeaa että yksi pieni pala riittää mainiosti! Todella herkullista, nam. :)
Kommentit