Aineet:

  • 50 g hiivaa
  • 50 g margariinia tai voita
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • n. 14-15 dl vehnäjauhoja
  • 1½ l vettä
  • 1 rkl suolaa

Murenna hiiva kulhoon. Sulata margariini kattilassa. Lisää vesi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos hiivakulhoon. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää suola, sokeri ja 13 dl vehnäjauhoja. Alusta taikinaa voimakkaasti. Lisää vielä vehnäjauhoja niin, että taikinasta tulee tiivistä. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. Nosta taikina jauhotetule leivinpöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Jaa taikina neljään osaan ja kukin osa khdeki palaksi. Leivo niistä noin 20 cm:n pituisia nauhoja sekä yhdistele ne rinkeleiksi. Säädä uuni 225 asteeseen. Kiehauta vesi kattilassa (1½ l vettä, 1 rkl suolaa). Pane muutama rinkeli kerrallaan kiehuvaan veteen. Käytä reikäkauhaa. Vajaan minuutin kuluttua rinkelit kohoavat pintaan. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan noin 20 minuutiksi. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Rinkelit maistuvat parhaimmilta heti lämpimänä voin kanssa tarjottuna.